Najnovejši trendi pri oblikovanju spletnih strani

Poznavanje trendov glede designa spletnih strani ni samo za to, da smo v koraku s časom, ampak predvsem, ker so pomembni. Oblika spletne strani lahko vpliva na njeno uspešnost. Spletni iskalniki spreminjajo  svoje algoritme pri ocenjevanju primernosti spletnih strani, vtičniki se pogosto posodabljajo in tudi spreminjajo, prav tako pa se spreminjajo uporabniki spleta. Če želite, da je spletna stran v koraku s časom, pregledna in obiskovalcu privlačna, potem vam bodo naslednji nasveti prišli zelo prav.

 

Svetle in izstopajoče barve

Uporaba unikatnih in edinstvenih barv je odličen način za spodbuditev pozornosti, posredovanje indirektnega sporočila in manjšo verjetnost, da v očeh potrošnika še dolgo ne boste pozabljeni.

Hkrati pa je pomembno, da je barvna paleta elegantno usklajena, pri čemer ustvarite načrt, kako bodo med seboj kompatibilne. Običajno se priporoča uporaba največ 3 barv na spletno stran.

Pomembno je tudi razumeti, da lahko barve na nekaterih spletnih straneh delujejo bolje kot na drugih, odvisno od dejavnosti ki jo podjetje opravlja. Na primer, na spletnem mestu frizerskega salona lahko najdete drzne barve, ki dajejo poudarek na ustvarjalnosti, medtem ko je za zdravstveno ordinacijo to lahko moteč element, ki obiskovalca odvrne od dejanske vsebine.

“Izgled spletne strani je eden ključnih elementov za uspešnost na spletu. Imeti je treba v mislih, da so potrošniki digitalno vedno bolj vešči in jim je digitalni nastop podjetja pomemben člen za končno izbiro.”

Minimalizem

Minimalizem je že nekaj časa dobro znan trend, zlasti kar zadeva oblikovanje spletnih strani. To pomeni, da morajo vsi njeni deli imeti jasen namen. Besedilo mora biti jasno in lahko berljivo. Slik naj bo le nekaj, ki natančno predstavljajo vaše podjetje.

 

Video kot ozadje

Video postaja vse bolj priljubljen na različnih družbenih omrežjih, se nenehno razvija tudi v trende oblikovanja spletnih strani.

Pri tem trendu je treba biti previden. Čeprav je dodajanje videoposnetka v ozadje lahko estetsko čudovito, lahko ta omeji uporabnost spletne strani. Upoštevajte, da bo vsako spletno mesto počasnejše – zaslon za nalaganje spletnih mest se bo povečal, pri nekaterih uporabnikih pa se lahko celo sesuje, če nimajo potrebnih funkcij brskalnika za ogled videoposnetka. Prav tako mora biti video, ki bi ga uporabili za spletno stran, kvaliteten, ustrezen in ustvarjen profesionalno.

Hkrati pa dodajanje videa kot dela ozadja ali uporaba na spletnem mestu drugje lahko doda oseben pečat in obiskovalcem pritegne takojšnjo pozornost.

Ilustracije

Uporaba elegantnih in sodobnih ilustracij je čudovit trend, predvsem v B2B sektorju.

Unikatne ikone, usklajene za vašo blagovno znamko lahko za izgled spletne strani stori veliko. Seveda pa to ni le odličen način za izstopanje, temveč tudi učinkovit način za ustvarjanje enostavne predstavitve s kvalitetno uporabniško izkušnjo.

 

Drzna tipografija

Prava izbira tipografije je še en način, da se zgodbo podjetja zgodbo pove na resnično trendovski način.

Unikatne pisave se ujemajo s trendom minimalizma in izstopanjem. Vendar pa mora biti usklajena s podobo blagovne znamke, enostavna za branje in odzivna.

Najboljši način, da izstopite s pisavo, je njena uporaba v naslovih strani in pri drugih poudarkih. Bo pa edinstvena tipografija lahko izgubila svojo učinkovitost, če se z njo pretirava.

 

Tudi če se nobenega od teh trendov ne odločite uporabiti za svojo spletno stran, je pomembno, da jih poznate in jih imate v mislih. Digitalna uspešnost je lahko od njih precej odvisna.

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin