Najpogostejše SEO napake in kako jih odpraviti

Uvrstitev na visoka mesta na Googlu je pogojena s stalnim spremljanjem novosti algoritmov največjega iskalnika na svetu. Pa vendarle se je tekom let razvilo par pravil, ki so postala zimzelena. Zato vam predstavljamo 4 najpogostejše napake, ki se pogosto pojavljajo pri SEO optimizaciji.

Izključena možnost indeksiranja spletne strani

Lahko pripravite popolnoma SEO prijazno spletno stran, a če je Google ne more indeksirati, so vse aktivnosti in delo zaman. Če se algoritmom ne dopusti najti spletno stran, potem se ta med iskalnimi zadetki ne bo našla.

Vsaka WordPress tema in vtičniki delujejo drugače, a če imate Yoast, je izdelava zemljevida spletne strani z njihovim podrobnim vodnikom precej enostavna.

Ko Google spletno stran potrdi, se začne uporablja orodja Google Search Console. Ta omogoča spremljanje uvrstitev ključnih besed, če na spletnem mestu obstajajo napake, se domene ne povezujejo in drugo. To je eno najboljših brezplačnih orodij za SEO optimizacijo.

Nepravilna URL struktura

Dolgi URL-ji z več ključnimi besedami ali celo celotno povedjo niso SEO prijazni. Z vašimi ključnimi besedami naj bodo povezave kratke in preproste, brez datumov. Če ste že storili to napako, še ni prepozno, da obliko spremenite. Preprosto pojdite pod nastavitve in kliknite Stalne povezave. Od tam izberite nastavitev “Ime objave”.

Uporaba napačnih naslovov

Pravilni naslovi so še ena od pogostih napak pri SEO optimizaciji, ki jih je mogoče zlahka odpraviti.

Naslov H1 bi moral biti samo en. Če uporabljate WordPress, bo naslovno polje samodejno postalo naslov H1, zato vam ne bo treba skrbeti, ali boste H1 dodali v telo besedila. Naslov H2 bi moral biti večji del vaših naslovov, pri čemer sta H3 in H4 podtemi vašega H2. Razmišljajte o svojih naslovih kot o poglavjih v knjigi. Naslov bi moral biti podoben poglavju ali pomembni temi, ki jo boste nato podrobneje obdelali.

Neoptimizirane slike

Obstaja veliko razlogov, zakaj lahko vaše spletno mesto deluje počasi, večino časa pa ga povzroča ta pogosta napaka. Velikost slike močno vpliva na čas nalaganja vaše spletne strani. To se da popraviti na dva načina.

Na WordPress platformi lahko prenesete vtičnik, na primer Smush, ki zmanjša in stisne velikost slike. Na splošno je priporočljivo, da je velikost slike manjša od 300 KB. Prav tako spremenite velikost slik tako, da ustrezajo postavitvi slikovnih pik na vašem spletnem mestu.

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin